2014. 12. 01.

Szmúzi

Thoms Crown ügy. Rene Russo issza azt a zöld izét. Hűű, én is olyan miacsudát akarok magammal vinni a munkahelyemre, mert ez olyan vagány. Állati jó lehet reggelire. Ő is arra fogyasztja. De mi az a cucc?
Évek óta foglalkoztatott, hogy mi volt abban az üvegben, mígnem napjaink egy újabb slágerére akadtam szinte mindenhol, a green smoothie-ra. Többé kevésbé ejtsük grín szmúdi-nak, vagy szmúzi-nak, aminek jelentése zöld krémes ital. Zöldég, illetve gyümölcs alapú, jobb híján természetes fűszerezésű, vitaminoktól, antioxidánsoktól, ásványianyagoktól majd kicsattanó finomság. Előre szeretném leszögezni, hogy a cukrosan édes, illetve egyéb édesítőszerekhez, valamint sóhoz szokottak nem fogják olyan szexin fogyasztani, mint ahogyan a filmben látható volt, de rendkívül egészséges és egyedi ízeket lehet kombinálni.
Mind a négy esetben lehűtött zöld teát használtam a higításra, mert finom illatot és kellemes aromát biztosít. Nem kell sok minden az elkészítéshez, de egy botmixer, vagy turmix feltétlenül. Mindent egybe, majd összedolgozva, kellemesen elfogyasztva. Ennyi! Balról jobbra haladva:
Zöld tea-kelkáposzta-sárgarépa-vérnarancs-gyömbér
Zöld tea-kelkáposzta-alma-zeller
Zöld tea-kelkáposzta-sóska-banán-petrezselyem
Zöld tea-lilakáposzta-sárgarépa-alma


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése