2014. 11. 27.

Szilvás 'pity-puty'

...mert a saját receptem ugyan, de a Marci az eredményt látva azt javasolta, hogy legyen vietnámiul 'szilvás pity-puty'. Nagyon ötletgazdag :-D
A Marci készítette ezt a desszertet úgy, hogy 2 evőkanál túrót, 1 evőkanál tejfölt, 1 evőkanál cukrot, vagy akár mézet és 1 teáskanál fahéjat finom krémmé kevert, amihez hozzáadott 2 érett ringlószilvát cikkekre vágva. Serpenyőben egy csészényi felhevített, de nem forralt vízben áztatta fel egyenként a rizstésztalapokat. Én általában a 19cm átmérőjüt veszem. 
Az áztatás úgy történik, hogy a kemény lapot, ami nagyon könnyen törik száraz állapotában, tehát óvatos bánásmódot igényel, bele kell csúsztatni a kézmeleg vízbe, ahol pár másodperc alatt megpuhul. Kézzel kicsit meg lehet forgatni. Egy nagyon érdekes állagú tészta lesz belőle, ami azonnal szép üveges lesz, könnyen hajlik, de könnyen ragad is. Célszerű a serpenyő közelébe helyezni egy vágódeszkát, amire a tészta kerül kiterítve, mint a palacsintatészta. Ragadni fog, az már biztos, ha nagyon összetapad, akkor a vízbe visszahelyezve újra a célállapotát éri el. A víz ne legyen túl langyos, de a kezeket sem muszáj szétégetni! Egyszerre egy adag készüljön!
A kiterített tészta közepére 2 kanálnyi szilvás töltelék került, majd a négy sarkot egy végződésben összefogva csavart a végén egyet, ezzel összezárta a tésztát. 8 kisbatyu, bocsánat pity-puty lett ebből az adagból, amiket rögtön zsírpapírral bélelt tepszire helyezve, fahéjas tejföllel a tetejükön 10 percre 180fokon megsütött.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése