2014. 11. 26.

Narancs puding

Magamban foylton dícsérem azt a skandináv, tegezős bútornagyáruházat, mert ez a tálka az egyik legsokoldalúbban felhasználható tálalási elemük.
Most fahéjas naranspudinggal töltöttem meg, ami nem zacskós, nem az előre összekevert por alapú, hanem igazi narancsból van, valódi hozzávalókból. 1 egész narancs héját belereszeltem egy kislábasba, aztán a levét is hozzáfacsartam, ügyelve arra, hogy a magok ne kerüljenek bele. Nem kell agyondögönyözni a gyümölcsöt, mert akkor a fehér rész is leválik, amitől keserű lesz! 1 kávéskanál mézzel és 1 kávéskanál fahéjjal ízesítettem, majd 2 tojássárgáját adtam hozzá és összekevertem. 2 evőkanál gluténmentes étkezési keményítővel selymesre dolgoztam össze és fél liter tejjel, folyamatos keverés mellett sűrűvé főztem. Naracshéj reszelékkel megszórtam a tetejét és alig vártam, hogy kihüljön.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése