Olyan családban nőttem fel, ahol alapvetően csípősen ettünk és eszünk ma is. Hárman vagyunk lányok testvérek, de kivétel nélkül mindegyikőnk bármelyik választása elhaló hang kíséretében, fátyolos tekintettel dícsérte anyu halászlevét. A paprikakrémet hosszú évek óta a szüleim készítik, mivel nekünk a mi Pistánk erősebb, mint az a boltban kapható másik. Elgondolkodtató, hogy lehet emiatt van csípős nyelvünk? :-)
2 érett paradicsomot felvágtam, 10 koktélparadicsomot elfeleztem, 2 fej fokhagymát felszeleteltem és 1 evőkanál paprikakrémmel és 2 kávéskanál csilispaprikával összekevertem egy tálban. 2-2 felső és alsó csirkecombot, és 2 kettévágott szárnyat kacsazsíron megpirítottam, aztán ráöntöttem a paradicsomos masszát. Öntöttem hozzá egy pohár vizet és fedő alatt puhára főztem. Időnként muszáj megkeverni, míg a sót a paprikakrémtől javaslom függővé tenni! Az enyém elég fűszeres, így nem igényel külön sózást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése